Сградата на Минната дирекция вече е собственост на държавата. След като

...
Сградата на Минната дирекция вече е собственост на държавата. След като
Коментари Харесай

Сградата на Минната дирекция в Перник току-що стана държавна

Сградата на Минната дирекция към този момент е благосъстоятелност на страната. След като през миналата седмица регионалният шеф на област Перник Людмил Веселинов подава в Национална агенция за приходите документите за присъединяване в търга за обществена обмен на емблематичната за Перник постройка на Минната дирекция, през днешния ден тя бе изплатена от страната.

С акт на Министерски съвет целево към Областна администрация – Перник бе преведена сумата от 7 154 000 лева, които бяха нужни, с цел да може регионалния шеф да се яви на търга. Средствата са отпуснати, с цел да може страната да придобие благосъстоятелност върху постройката, както и да обезпечи битовите разноски по поддръжката ѝ до края на тази година.

Минната дирекция до дни ще бъде трансферирана за ръководство на Областна администрация – Перник, след което ще бъде дадена за стопанисване на Община Перник.

По този метод с триумф се увенчават всички взаимни старания, които институциите поставиха тази емблематична за града постройка да бъде налична за необятната общност.

Инициативата архитектурният монумент да бъде държавна или общинска благосъстоятелност бе подета от кмета на Община Перник Станислав Владимиров, като единствено за няколко дни бяха събрани над 10 000 подписа от жителите на града c иcĸaнe това да се случи.



В диалози сред кмета на Община Перник и регионалния шеф Людмил Веселинов е дискутирано и каква функционалности да извършва постройката, като част от главните хрумвания са тя да приюти музейни експозиции, картинна изложба, ритуална зала, а част от пространствата да бъдат употребявани за представителни потребности на институциите в града, пишат районните медии.

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР